Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Јавне набавке 

 

Пријави корупцију 

четвртак, 03 јун 2021 00:00

НИСУ СВИ ИНВАЛИДИ ВИДЉИВИ

Под слоганом “Нису сви инвалиди видљиви” 03. јуна на градском шеталишту одржана је презентација ручних радова особа са инвалидитетом. Организација је била на иницијативу удружење МНРО из Врања, а подржали су је Дневни боравак “Маштоленд” који фунционише при Центру за развој локалних услуга социјалне заштите и “СОШО” Вуле Антић из Врања.

Сврха ове акције била је да поделом поклона пролазницима скренемо пажњу на себе, на креативност и маштовитост управо особа са инвалидитетом, а на задовољство свих нас одзив пролазника био је и те како велики. Задовољни осмеси и похвале које су наша деца добила додатни је подстрек и охрабрење да нисмо сами, заборављени и невидљиви. Акцију је подржало и градско руководство које се одазвало и активно учествовало у реализацији исте.

среда, 19 мај 2021 00:00

ПОСЕТА ГРАДСKОМ ПАРKУ

Kорисници Прихватилишта за одрасла и стара лица посетили су реновирани градски парк. Након периода изолације и ограниченог кретања због епидемиолошке ситуације у вези са корона вирусом, јако им је пријала шетња и боравак у новој природној оази нашег града.

Дана 14.05.2021.године од стране корисника ОЈ Прихватилишта организована је посета Мигрантском центру, са поводом честитања њиховог празника Бајрама. Уз пригодан поклон од стране наших корисника, упућене су честитке у којима су свима пожелели мир, срећу и благостање. Одржана је и креативна радионица у којој су заједно израђивали огрлице и наруквице. Симболика размењивања истих на крају је подсећање на то да смо међусобно једним другима ослонац и подршка. Јасна је порука упућена корисницима мигрантског центра да смо увек ту да међусобно разменимо искуства и знања. Уз поштовање епидемиолоских мера физичке дистанце и ношења маски, наси корисници су, након имунизације први пут ван Прихватилишта. Надамо се да ће ово дружење учврстити пријатељства, а ако мере буду дозвољавале бити и чешће.

Удружење грађана “Жути цвет” из Врања, посетиили су ЈУ Центар за развој локалних услуга социјалне заштите Врање и том приликом за кориснике Центра уручили пригодне поклоне поводом највећег хришћанског празника Васкрса. Kолектив Центра и корисници изразили су велику захвалност.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић посетио је Центар за развој локалних услуга социјалне заштите, где му је уручен поклон поводом највећег хришћанског празника Ускрса. Симболичан поклон израђен је на заједничкој радионици корисника и колектива Центра. Том приликом, градоначелник је истакао изузетну сарадњу Града и  Центра у протеклом периоду, наглашавајући да ова установа увек може рачунати на потпуну подршку града. Присутнима је честитао предстојећи празник и пожелео им добро здравље и успех у даљем раду.

Мигранти, избеглице и тражиоци азила из Прихватног центра за мигранте поделили су радост фарбања ускршњих јаја са корисницима услуга Центра за развој локалних услуга социјалне заштите. На заједничком задатку три мајке и девет детета својим вештинама украсили су ускршња јаја уз свесрдну помоћ корисника Прихватилишта за стара и одрасла лица и Дневног биравка „Маштоленд“. Плод ове акције коју су заједно организовале организације ИОМ, Kомесаријат за избеглице и миграције РС, Индиго , а на иницијативу УНХЦР -а су 200 офарбаних јаја која ће корисницима Центра улепшати предстојеће празнике. Нису изостали ни поклони којима је УНХЦР даровао кориснике.

Полазници школе фудбала „Престиж“ из Врања још једном су показали бригу и хуманост за најосетљивије категорије становништва.Они су данас посетили Центар за пружање локалних услуга социјалне заштите и донирали средства за личну хигејину корисницима ове установе. Директорка Ивана Тадић и запослени су се захвалили на бризи малим фудбалерима и њиховом тренеру Јоци Ристићу и пожелели пуно успеха у даљем раду.

Ова жена корисница је Прихватилишта за одрасла и стара лица, хоспитализована је крајем фебруара, да би 13. марта напустила ковид болницу као победник. Она се сада осећа добро, прија јој пажња и повратак у познато окружење. Због здравственог стања није примила вакцину, јер је таква била процена лекара. На срећу упркос годинама имала је блажу клиничку слику. Градоначелник Врања др Слободан Миленковић послао је бака Јелки корпу воћа и пожелео добро здравље и дуг живот.

Представници руске компаније „Инфраструцтуре Девелопмент анд цонструцтион“, која ради на увођењу гасовода у Србији пружили су руку пријатељства и пружили невероватну подршку корисницима и запосленима у Центру за пружање локалних услуга социјалне заштите. Финансијска директорка Оксана Тсветкова и Марија Обрадовић руководилац групе за односе са државним органима и јавношћу, посетиле су Центар и истог тренутка кренуле са организацијом бољих услова и пружања конкретне помоћи корисницима услуга. Оно што је још важније, ово је само почетак сарадње пошто је постигнут договор о реновирању купатила за кориснике.

И ове године,  у измењеним околностима изазване вирусом Covid-19, обележен је Међународни дан жена 8.март. Уз поштовање мера физичке дистанце и ношења маски организовано је обележавање где је акценат стављен на женску јачину и непоколебљивост када је  у питању борба са вирусом корона.  Свим дамама нашег колектива  честитан је празник уз поклон честитке и жеље да се што пре и успешно преброди овај период.

Страна 1 од 14

Донирајте