sr-rssr-rsbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationskin11000970
_btmsocial

/о-нама/2014-01-20-13-18-45/прихватилиште-за-стара-лица.html505
111slider-wrapper theme-amazing theme-amazing111 nivocontrol-bottomright nivo-bullets05 nivo-arrows10 captionposition-topleft captionrounded-allheight: auto; width: auto;
111Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider 111fade158490060000truetruefalsetruefalsePrevNextfalse

Јавне набавке 

 

Пријави корупцију 

edu669
Ви сте овде: CSZVR.ORG:RS О нама Прихватилиште За стара лица
3

Прихватилиште за стара лица

Прихватилиште за одрасла (лица од 26 до 65 година) и стара лица (лица старија од 65 година) обезбеђује привремени смештај и услуге становања, исхране, социјалног рада, здравствене заштите, културне, забавне, рекреативне, радно-окупационе, а према потребама и способностима корисника и друге потребе.

Предвиђено задржавање у установи је до шест месеци, али се корисници, не ретко, задржавају знатно дуже због немогућности трајнијег збрињавања на неки други начин.

У Прихватилишту за стара лица се смештавају они који више немају где, које нико неће и које је породица одбацила, који немају средства за живот. Нажалост, таквих је све више.

Ради се о корисницима који су или психички очувани или дементни врло често полузависни и зависни, а који без туђе неге не би могли да остваре своје животне потребе.

Послови око пријема, праћења корисника, планирање отпуста, контакти са упутним Центром за социјални рад, сарадња са ближом родбином код корисника код којих је процењено да ће позитивно утицати на решавање њиховог даљег статуса, обављали су се по свим прописима и стручно методолошким захтевима уз праћење месечних планова рада. Цео стручни тим по доласку корисника је укључен у израду и реализацију третмана корисника.

Наша Установа пружа овим лицима стручну помоћ, смештај, исхрану, хигијенске и здравствене услуге, радно - окупационе терапије, културно – забавне активности, а покушава  да трајно реши њихов статус и отклони узроке који су утицали на то да дођу у оваква, критична стања.  О корисницима брине стручно особље које чине социјална радница, медицинска сестра, неговатељице и остало особље којима су једини циљеви здравље и задовољство наших корисника.

Капацитет Прихватилишта је 35 лежајева, а Установа је у функцији 24 часа свих 365 дана у години. Међутим, Прихватилиште је протеклих година увек збрињавало више корисника од предвиђеног капацитета јер је то захтевала реална ситуација. Највећи број корисника  је из Врања, али има и оних који долазе из других општина региона, јер је Прихватилиште једина услуга смештаја на териоторији Пчињског округа (на којој живи близи 250.000 становника), доступна лицима у стању социјалне потребе, која су најчешће без икаквих примања. Такође, једина је регионална установа која поседује смештајне капацитете, који се могу ставити на располагање у случају проглашења ванредног стања

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Прочитано 616 пута

Донирајте 

_btmstyle4

Локација