sr-rssr-rsbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationskin11000970
_btmsocial

/о-нама/lični-pratilac.html596

Јавне набавке 

 

Пријави корупцију 

edu669
Ви сте овде: CSZVR.ORG:RS О нама Лични пратилац
186

Лични пратилац

ЈУ Центар за развој локалних услуга социјалне заштите у Врању је на основу података Комисије за процену потреба за пружањем додатне образовне, здравствене или социјалне подршке детету/ученику Града Врања, препознао потребу за покретањем пројектне услуге лични пратилац детета.

            Сврха пројектне услуге личног пратиоца детета састоји се у задовољењу основних потреба корисника, који је укључен у васпитно-образовну установу, до краја редовног школовања, закључно са завршетком средње школе.

            Кориснику услуге се пружа додатна подршка у свакодневном животу у области кретања, одржавања личне хигијене, храњења, облачења и комуникације са другима.Ангажовањем личног пратиоца омогућено је пружање одговарајуће индивидуалне подршке детету, ради укључивања у редовно школовање и активности у заједници ради успостављања што већег нивоа самосталности.

Активности услуге се састоје од:

1.         Помоћи код куће у облачењу, одржавању личне хигијене, при храњењу, припреми књига и опреме за школу

2.         Помоћ у заједници што укључује помоћ у коришћењу градског превоза, помоћ у кретању, одлазак на игралишта, спортске и културне активности.

Центар је закључио протоколе о сарадњи на реализацији пројекта са свим Основним школама на територији града Врања, Гимназијом „Бора Станковић“ у Врању, Школом за основно и средње образовање ученика са сметњама у развоју „Вуле Антић“ и Предшколском Установом „Наше дете“. С обзиром да је Центар једини пружалац ове услуге у региону, у складу са потребама и захтевима корисника, могуће је проширење капацитета, како би ова услуга социјалне заштита била доступна и деци са територије осталих општина Пчињског округа.

           

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Прочитано 441 пута

Донирајте 

_btmstyle4

Локација