sr-rssr-rsbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationbt_educationskin11000970
_btmsocial

/о-нама/sigurna-kuca.html598

Јавне набавке 

 

Пријави корупцију 

edu669
Ви сте овде: CSZVR.ORG:RS О нама Сигурна кућа
188

Сигурна кућа

Сигурна кућа, представља посебну организациону јединицу ЈУ Центра за развој локалних услуга социјалне заштите у Врању, која функционише у издвојеном објекту у Врањској Бањи. Сигурна кућа је регионалног карактера, покрива седам општина Пчињског округа – Врање, Бујановац, Прешево, Владичин Хан, Сурдулицу, Трговиште и Босилеград. Ово је једина установа социјалне заштите за жене и децу жртве породичног насиља у Пчињском региону.

У Сигурној кући жртве насиља могу наћи смештај, исхрану, психосоцијалну подршку, правну помоћ. Обезбеђује се физичка и егзистенцијална сигурност,  безбедност жртве у физичком и психолошком смислу. Пружају се услови да жена ојача, изгради сопствену стратегију организовања живота без насиља. Сигурна кућа представља подстицајну и безбедну средину.

Сигурна кућа ради 24 часа дневно, седам дана у недељи. Рад стручних радника одвија се у две смене, док је ноћна смена покривена пасивним дежурством стручних радника.

Ова  услуга социјалне заштите покренута је кроз пројектно финансирање путем наменског трансфера Министарства за рад, запошљавање и социјална питања.

Пријем корисника у Сигурну кућу врши стручни радник, уз претходну  документацију коју добија од радника ЦСР који врши смештај и то: решење о смештају корисника или тимски закључак о неодложном смештају у Сигурну кућу, као и обавезни налази лекара опште праксе и лекара психијатрије.

У току боравка у Сигурној кући се организују разне активности како за жене тако и за децу. Стручни радници су организовали и групне и индивидуалне разговоре  које су прилагођавали индивидуалним  потребама жена и развојним потребама деце. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Прочитано 480 пута

Донирајте 

_btmstyle4

Локација